Damen Oefenavond ’23

Strandavond '23

Zoals elk jaar zijn we vorige week dit seizoen begonnen op het Badstrand in Vlissingen. Vergezeld door de zon hebben onze leden weer leuke activiteiten op het strand gedaan.
Zo zijn de enthousiaste vrijwilligers van Jeugdbrandweer Vlissingen uitleg komen geven en hebben onze leden ook nog een 'brandje' geblust!

Damen Oefenavond '23

25 mei 2023 hadden wij de mogelijkheid om in de praktijk te oefenen bij Damen Yachting.
Hier mochten we gebruik maken van hun dok en jachten om echte situaties na te bootsen!
Samen met Damen Yachting hebben wij een leuk programma voor deze avond bedacht met o.a. klosgooien, oefenen met de Rescue Boards en een ongeval nabootsen

Pool Wedstrijd Dordrecht '23

Ons Lifesaving Poolteam heeft 18 & 19 maart meegedaan aan de International Lifesaving Competition in Dordrecht. 3 deelnemers vielen in de prijzen: Cato behaalde zilver op de 50m lifesaver, brons op 50m reddingswisselslag en brons op 50m ringduiken met zwemvliezen. Flo behaalde brons op 50m ringduiken en Jan Brink heeft een wereldrecord gezwommen op de 200m superlifesaver in de categorie 60+.

Strandavond '21

Na de Corona periode mocht er eindelijk weer buiten gesport worden, op naar het strand dus! Het water was nog te koud dus vooral veel strand onderdelen en een leuke speurtocht door het bos maakten de avond tot een groot succes.

Geschiedenis

Op 18 juli 1924 werd de Vlissingsche Vrijwillige Reddingsbrigade opgericht door de heer H. Bode en dr. A. Staverman. Zij deden dit vanwege het grote aantal verdrinkingsgevallen van inwoners en vissers in Vlissingen. Het zwemmend redden werd voorop gesteld en de leden waren verplicht, desnoods met gevaar van eigen leven, drenkelingen te redden.