Wedstrijdteam: Pool

De lifesavingsport is een uitdagende zwemsport waar het gaat om reddings- en zwemtechniek, tactiek, kracht, snelheid en uithoudingsvermogen. Het is vooral een hele leuke (team)sport.

Naast de ocean events zijn er meerdere pool events waaraan het Livesaving Pool Team van onze brigade meedoet. Er zijn wedstrijden voor teams en wedstrijden waar de deelnemers individuele onderdelen zwemmen. Nationaal en internationaal. Enkele leden van ons Pool Team behoren tot de top van de Nederlandse lifesavers en zijn geselecteerd voor het nationale Talenten Team. Al jarenlang zetten onze wedstrijdzwemmers mooie prestaties neer. Daar zijn we trots op!

Individuele onderdelen (inter)nationaal
Elk jaar doen we met zwemmers uit de E, D en C-categorie (tussen 7-13 jaar) mee aan onder andere ILSE (International Live Saving Federation of Europe) wedstrijden in Gouda en Dordrecht. Zwemonderdelen zijn popduiken, popduiken met zwemvliezen, popvervoeren met zwemvliezen, reddingswisselslag, hinderniszwemmen en de (super) lifesaver.

Teamonderdelen nationaal
Onze brigade heeft een gemengd C-juniorenteam en sinds 2023 hebben we weer een jongensteam. In ons jubileumjaar organiseren wij het NK Lifesaving voor Teams in Vlissingen. Daaraan doet ook een heren masterteam mee. Zwemonderdelen van de teamwedstrijden zijn: 4×25 meter lijnredding met tuigje
4×50 meter reddingsestafette
4×50 meter duikestafette
4×50 meter wisselslagestafette
4×50 meter estafette met zwemvliezen
popduiken voor ploegen
line throw