Wedstrijdteam Ocean

De Lifesaving Sport ocean is een sport waarbij atleten hun zwemvaardigheden, lichamelijke kracht en uithoudingsvermogen combineren om mensen in nood te helpen.

De lifesavingsport is een uitdagende en voortdurende sport die vaardigheden op het gebied van zwemmen, reddingstechnieken en uithoudingsvermogen. Maar vooral een hele leuke sport. De verschillende onderdelen van deze sport bieden deelnemers de mogelijkheid om hun vaardigheden te tonen en te strijden om de beste tijd of de beste prestatie. Het is een sport die niet alleen lichamelijke kracht vereist, maar ook moed, discipline en toewijding om mensen in nood te kunnen helpen.

Een belangrijk onderdeel van de lifesavingsport is het onderdeel ‘beachflags’. Dit is een sprintwedstrijd waarbij de deelnemers vanuit een liggende positie zo snel mogelijk opstaan, rennen en proberen een stokje te grijpen die in het zand staat. Het aantal stokjes is altijd één minder dan het aantal deelnemers, dus elke ronde valt er iemand af. Dit vereist snelle reflexen, explosieve kracht en controle.

Een ander onderdeel van de lifesavingsport is ‘de boardrace’. Gebruik daarbij atleten een reddingsplank om een ​​afstand in de zee af te leggen. Ze peddelen met hun armen en benen terwijl ze op de plank liggen en proberen zo snel mogelijk de finish te bereiken. Dit onderdeel vereist zowel kracht als uithoudingsvermogen, omdat de tegenstanders vaak tegen sterke golven en stromingen moeten vechten.

Daarnaast is ‘rescue tube rescue’ een belangrijk onderdeel van de lifesavingsport. Daarbij gebruiken atleten een rescuetube om een ​​persoon in nood te redden. Ze zwemmen naar de persoon toe, leg de rescuetube om de drenkeling heen en trek de drenkeling terug naar de kust. Dit onderdeel test zowel de zwemvaardigheden als de kracht van de atleet, omdat ze in staat zijn om een ​​persoon veilig te vervoeren.

Tot slot is ‘oceanman/oceanwoman’ een spectaculaire discipline binnen de lifesavingsport. Dit onderdeel heeft verschillende vaardigheden, zoals zwemmen, hardlopen en boarden, in een uitdagende race. Atleten beginnen met een zwemgedeelte in open water, gevolgd door een hardloopgedeelte op het strand en eindigen met een boardgedeelte waarin ze de golven moeten rijden om de finish te bereiken. Deze discipline is een uitstekende conditie en een goede beheersing van verschillende vaardigheden.

https://www.instagram.com/lifesavingteamvlissingen/

Oceanploeg onder leiding van trainers Olivier, Melvin en Fabian