Junioren & Senioren – IO Eindhoven

Afgelopen zondag (12 februari) vond in Eindhoven de jaarlijkse Internationale Ontmoeting plaats. Voor het eerst sinds een aantal jaren zijn we weer met 2 teams afgereisd, een meisjes en een dames-team dit keer.

Voor de meisjes was het hun allereerste kennismaking met Reddend Zwemmen in wedstrijdvorm, en dat was te merken aan de zenuwen. Het waren 6 kleine stuiterballetjes daar bij Nathalie en Emiel in het busje 🙂 In het senioren-busje ging het er een stuk rustiger aan toe. We waren iets te vroeg in het zwembad dus moesten nog even wachten voordat we naar de kleedkamers mochten, een mooi moment om onze nieuwe clubtenue’s uit te delen. De wedstrijdploegen en hun begeleiders zijn net als de instructeurs in een andere outfit gestoken, we hebben nu mooie roze shirts met zwarte broekjes. Een opvallend en onderscheidend geheel.

Terwijl Emiel en Brigitte naar de ploegleidersbespreking gaan ontfermen Nathalie en de rest van de damesploeg zich over de jongeren zodat die zich klaar kunnen maken voor het inzwemmen. Rond half 1 gaat de wedstrijd dan echt van start, voor beide ploegen staan er 5 onderdelen op het programma.

  • fam.kopgreep
  • 4*25mtr popvervoeren
  • 4*50mtr wisselslag/reddingsestafette
  • 4*50mtr torpedo-boei estafette
  • lijnredding

Aan het eind van de dag staat het meisjes-team (bestaande uit Merel, Quinty, Jip, Anouk, Suzanne en Amber) op de 13e plaats. En laten daarbij het team uit Shefflield ver achter zich. Gezien de leeftijd van onze meisjes en de leeftijd van de tegenstanders is dit niet verwonderlijk en ze hebben het hardstikke goed gedaan. Tijdens de NK in April gaan ze meedoen in een Aspiranten-klassement, zodat ze wat meer tegen leeftijdsgenootjes zullen zwemmen.

En hoe toevallig kan het zijn ook het dames-team (bestaande uit Dimphy, Zoe, Ilona, Tamara, Michella en Brigitte) eindigd op de 13e plaats. Er doen echter een stuk meer senioren dan junioren teams mee, waardoor de dames in de middenmoot eindigen. Er zit een stijgende lijn in sinds ze vorig jaar voor het eerst bij de senioren mee zijn gaan doen. uitslagen

Ondanks de sneeuwbuien op de terugweg zijn we toch voor half8 alweer in Middelburg waar we met zijn allen bij de Mac eten. Na de gebruikelijke frietjes en hamburgers krijgt iedereen nog een ijsje. En dan is het alweer tijd om afscheid van elkaar te nemen, iedereen wordt zo over de busjes verdeeld dat we op logische wijze thuis afgezet kunnen worden. En komt er een eind aan deze sportieve dag

Iedereen hartelijk dank voor de gezelligheid, en wat een supports-schare hadden wij bij ons zeg. Lang geleden dat er zoveel mensen uit Vlissingen op de tribune zaten. Gaan jullie in april ook allemaal mee naar het NK in Oss???? De opa van Jip en Zoe heeft een heleboel foto’s gemaakt daar zullen er vast binnenkort nog een aantal van op de site verschijnen.