Wyanda

Mijn naam is Wyanda Schop. Ik ben lid vanaf 1988, ik heb eerst alle zwemdiploma’s gehaald, heb heel even bij de Stormvogel gezwommen en ben vanaf mijn 13e lid van de Stavermanbrigade.

Ik ben begonnen met lesgeven toen ik op de middelbare school zat. Jarenlang deed ik dat de hele avond, vanaf 18u tot ik zelf ging zwemmen. Toen ik studeerde gaf ik de oudere kinderen les, die zijn nu zelf ook actief als instructeur. En ik heb de wedstrijdploeg nog een tijd getraind. Ik heb het lesgeven weer opgepakt toen mijn dochters lid werden van de club. Ik geef nu alweer 3 jaar les om 18u aan een leuke groep 8/9-jarigen

Ik ben les gaan geven omdat ik het belangrijk vind dat iedereen zichzelf kan redden in het water. Na het diplomazwemmen, ga je het pas echt goed leren.

Mijn taken binnen de reddingsbrigade zijn instructeur en ik ben al jarenlang lid van het bestuur. Nu algemeen bestuurslid, maar ik was lange lange tijd verantwoordelijk voor de financiën als penningmeester.

Ik haal mijn energie uit het zwemmen! Ik vind het heerlijk om van 20.15-21.30u lekker baantjes te trekken. Vroeger was ik nog wat fanatieker. Ik heb veel medailles gewonnen op NK’s en internationale wedstrijden en heb een tijd in het Nederlands team gezwommen. Naast zwemmen speel ik sinds een paar jaar tennis en verder loop ik een of twee keer in de week hard en ben ik in de sportschool te vinden voor een les body balance of wat actiever: bootcamp. En ik fiets elke dag naar mijn werk! Veel sport dus. Verder houd ik van reizen en lekker naar buiten met mijn gezin.

Ik vind je leuk dat de kinderen zo genieten van de les. Fantastisch om te zien dat kinderen zoveel meer kunnen dan ze denken