Melvin

Mijn naam is Melvin Schot. Ik ben lid geworden van de Dr. A. Stavermanbrigade toen ik zes jaar oud was. In 2012 ben ik les gaan geven aan verschillende groepen binnen onze brigade.

Samen met Olivier en Fabian ben ik trainer van het ‘Lifesavingteam Vlissingen ocean’. Dit team heeft al vele prijzen weten te bemachtigen op nationale en internationale wedstrijden.

Naast het lesgeven zit ik ook in het bestuur van onze brigade. Binnen het bestuur ben ik secretaris.
Verder zit ik samen met een paar andere instructeurs in de activiteitencommissie en leggen wij elk jaar contact met de stoomboot of sinterklaas langs wilt komen bij onze brigade. Ook organiseren wij leuke andere activiteiten binnen onze brigade.

Daarnaast geeft ik samen met andere instructeurs regelmatig voorlichting op scholen over de reddingsbrigade.

Ik vind dit erg leuk om allemaal te doen en haal daar ook een hoop energie uit. Ik probeer mijn lessen op een leuke manier te geven met hier en daar een grap maar uiteraard serieus als dat moet.

Een deel van mijn ervaring haal ik uit het feit dat ik net als veel instructeurs jaren lang strandwacht geweest op de Vlissingse stranden. Binnen onze reddingsbrigade is het een gezellige groep mensen. Ik hoop dat ik nog lang lid ben van de reddingsbrigade en dat ik nog lang les kan blijven geven.