Fabian

Mijn naam is Fabian Murre en ik ben lid van de Stavermanbrigade sinds 2003. Nadat ik al mijn brevetten heb gehaald ben ik vanaf 2012 les gaan geven in reddend zwemmen bij de brigade.

Zelf ben ik dicht bij de Walcherse kust in Vlissingen opgegroeid waar ik al sinds kleins af aan vaak op het strand en in de zee ben te vinden. De strandwacht interesseerde me toen ook al en zwemmen vond ik leuk. Zo ben ik uiteindelijk bij de brigade terecht gekomen en later ook 7 jaar bij Strandwacht Vlissingen gewerkt. 

Het vrijwillig lesgeven en voorlichting geven zijn naast heel leuk ook heel nuttig om te doen. Het is belangrijk dat kinderen en volwassenen weten wat ze moeten doen wanneer iemand of zichzelf in het water in de problemen komt. 

Naast lesgeven vind ik plezier hebben binnen onze brigade ook heel belangrijk en vanwege die reden zit ik ook bij de activiteitencommissie. Verder train ik ook ons Ocean team, die meedoen aan Lifesaving wedstrijden op het strand. Het is fantastisch om te zien dat ook op het gebied van reddend zwemmen leden zich sportief kunnen ontwikkelen en daarbij ook nog eens mooie prestaties neerzetten!