Reddingsbrigade-officials onderscheiden

Vijf officials van verschillende Zeeuwse reddingsbrigades zijn deze week in het zonnetje gezet omdat zij zich al jarenlang inzetten als examinator.
Vrijdag (8 april) werden tijdens de examens Lifesaving in Zierikzee Marjon Buren en Conzuela Brink (beiden lid van reddingsbrigade Vlissingen) en Jeannine Christiaansen van reddingsbrigade Oostburg onderscheiden met het ere-officialschap van Reddingsbrigade Nederland. Tijdens de examens Lifesaving zaterdag (9 april) in Domburg kregen Corrie Marteijn (reddingsbrigade Vlissingen) en Matty Christiaansen (reddingsbrigade Oostburg) dezelfde titel. Alle dames kregen een speld en een oorkonde en natuurlijk ontbrak ook een bos bloemen niet.
De vijf reddingsbrigadevrouwen zijn allen al meer dan 25 jaar actief als official. Vanuit deze functie nemen ze jaarlijks meerdere examens af bij andere brigades in de provincie. Dit doen ze naast het vrijwilligerswerk bij hun eigen vereniging. “Mede door de toewijding van dit vijftal hebben duizenden kinderen de afgelopen jaren hun reddingsdiploma’s kunnen halen. Ze zijn van een uitstervend soort”, zo stelt Leo Wolterman, voorzitter van het  rayon Zuid-West van Reddingsbrigade Nederland. “Zo lang vrijwilligerswerk doen. Dat kom je maar zelden tegen. Hoogste tijd dus om stil te staan bij deze mijlpaal”, aldus Wolterman.
Bij Reddingsbrigade Nederland zijn in totaal 154 brigades aangesloten. Samen hebben zijn ruim 21.000 leden.

Kan een afbeelding zijn van 3 mensen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *