Juniorenteam Reddingsbrigade Vlissingen 2e op NK Lifesaving

Afgelopen zaterdag 9 april streden zo’n 250 kinderen uit heel het land in het Golfbad in Oss om nationale titels. Daar vond het NK Lifesaving plaats. Op zaterdag voor de jongste jeugd en op zondag voor de oudere junioren en senioren. Vlissingen deed mee met een mixed juniorenteam. En haalde zilver!

“We vertrokken al vroeg om rond de middag aan de wedstrijd te beginnen”, vertellen trainers Hans Wolterman en Rinus de Visser. “Na twee jaar lockdown konden we eindelijk weer eens meedoen aan een wedstrijd voor teams. Dit keer met een gemengd team: drie meisjes en drie jongens in de leeftijd tussen 10 en 13 jaar. Onze jongste deelnemer van 8 jaar kreeg speciale toestemming om ook mee te zwemmen. In het verleden deed je als gemengd team mee in het jongensklassement. Nu was er naast een meisjes- en jongensklassement een mixed categorie. En in dat klassement zijn we tweede geworden.”

Goud op line throw
De ploegen zwommen zeven verschillende onderdelen. “Het gaat er natuurlijk om wie als eerste de muur aantikt, maar Lifesaving is meer dan alleen maar hard zwemmen”, lichten Rinus en Hans toe. “Bij zwemmend redden heb je te maken met allerlei hindernissen, gebruik je reddingsmiddelen, vervoersgrepen en er komt een hoop kracht bij kijken. Het is een echte teamsport.” De onderdelen zijn onder andere 50 meter popduiken voor ploegen, 4 x 25 m vervoersestafette met duikpop, 4 x 25 m torpedoboei-estafette en 4 x 25 m lijnredding met tuigje. “We deden voor het eerst ook mee aan het onderdeel line throw, waarbij de redder op de kant zo snel mogelijk een touw oprolt en naar de drenkeling werpt, die 8 meter verderop ligt. Dat klinkt misschien eenvoudig, maar is het zeker niet. Pas bij de tweede worp kon de drenkeling het touw pakken.” Op dat onderdeel hebben deelnemers Pim de Visser en Flo Stenvert de eerste plaats behaald! Het team uit Vlissingen ging met de gouden en zilveren medailles trots en voldaan huiswaarts.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *